Venituri in crestere pentru Auchan
20 Martie 2013
In 2012, Auchan a obtinut venituri in crestere cu 5.8%, la 46.9 miliarde euro, ponderea cea mai mare fiind reprezentata de venituri aduse in tara de origine, Franta.

Extinderea grupui francez pe plan internationa, in Europa de Est si Asia poate fi observata din evolutia veniturilor, daca Franta ramane principala piata a Auchan, ponderea acesteia in veniturile grupului a coborat cu 2 procente, de la 45% la 43%, in timp ce veniturile aduse de filialele internationale a crescut cu acelasi procent, la 57%.

Veniturile au inregistrat o crestere de 16.8% in Europa centrala si de Est si in Asia, si de 2.2% in Franta, in timp ce in Europa Occidentala fara Franta acestea au scazut usor, cu 0.7% in 2012 fata de 2011. Aceasta situatie reflecta cresterea economiilor din Europa de Est, dar in special a celor din Asia, francezii isi indreapta tot mai mult atentia catre aceste zone.

De altfel, tot anul trecut Grupul Auchan a achizitionat de la Metro Grup o parte din magazinele detinute de acesta in Europa de Est prin divizia de hypermarket-uri Real. Tranzactia a afectat si Romania, cea mai mare parte a magazinelor Real de pe plan local au fost achizitionate de la Real, urmand ca cel mai probabil in acest an ele sa intre in portofoliul Auchan, dupa ce autoritatile de reglementare isi vor da acordul asupra acestei tranzactii.

Profitul net din exploatare a inregistrat o scadere de 3.4% fata de 2011, la 1.291 miliarde euro, datorita cresterii amortizarilor, provizioanelor si deprecierilor. Datoria neta a crescut datorita achizitilor efectuate in 2012, in special cumpararea magazinelor Real.

Prin cresterea numarului de magazine detinute detinute pe plan local, Auchan intra in competitie directa cu Carrefour, al doilea comerciant la nivel mondial, dupa compania americana Walmart, dar si cu germanii de la Kaufland, care din 2011 au trecut in topul retailerilor de pe plan local, dupa cifra de afaceri.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Shopping