• Home
  • Shopping
  • Retrospectiva saptamanii 26-30 martie in retailul romanesc
Retrospectiva saptamanii 26-30 martie in retailul romanesc
1 Aprilie 2012
Ultima saptamana din martie a adus noi deschideri de magazine precum si cateva anunturi privind viitorul unor retele de retail din Romania.

Miercuri, 28 martie, a fost ziua in care pentru cumparaturi de minim 150 de lei efectuate in magazinele Real, TVA-ul aferent s-a returnat clientilor sub forma unui voucher de cumparaturi.

Tot in aceeasi zi, Baumax a inaugurat cel de-al 15-lea magazin al retelei in orasul Cluj-Napoca dupa o investitie de aproximativ 20 de milioane de euro. Prin aceasta deschidere Baumax si-a consolidat pozitia fruntasa in tipul retelelor de bricolaj din Romania, dupa Dedeman si Praktiker dar la egalitate cu Bricostore.

Ziua de miercuri, 28 martie, a insemnat si relansarea magazinului Selgros din Bacau, dupa un nou concept si format.

Relansarea magazinului din Bacau a fost insotita si de o campanie promotionala prin care la cumparaturi mai mari de 500/1000 sau respectiv 5000 lei se primeau bonuri valorice proportionale cu valoarea cumparaturilor facute.

Conform unor informatii aparute in presa internationala tot in cursul acestei saptamani, Praktiker ar dori sa se retraga de pe pietele din Europa de Est si, implicit, din Romania. Aceasta informatia vine in contextul in care Praktiker a anuntat o scadere importanta a cifrei de afaceri inregistrate in Romania in anul 2011.

Joi, 29 martie, a adus deschiderea unui nou magazin Flanco in Cluj-Napoca, in cadrul complexului comercial Iulius Mall. Noul magazin este ce-l de-al doilea deschis de Flanco in decurs de 1 luna in Transilvania.

Saptamana a fost incheiata de Mega Image care continua cursa de urmarire a locului fruntas ocupat de Lidl in ceea ce priveste numarul total de magazine din Romania. Astfel, retailerul belgian Mega Image a inaugurat un nou supermarket in Bucuresti, in cartierul Drumul Taberei.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Shopping