Mai avem doar 7 zile fara anvelope de iarna
24 Octombrie 2011
Incepand cu 1 noiembrie 2011, soferii vor fi obligati sa-si echipeze masinile cu anvelope de iarna.

Cu toate acestea si in acest moment mai exista semne de intrebare legat de unele prevederi ale Ordonantei 5 din 2011.

Politistii nu pot da amenzi pentru lipsa cauciucurilor de iarna.

Trebuie stiut faptul ca un politist nu va putea da o amenda pentru lipsa cauciucurilor de iarna daca nu este insotit de un reprezentant RAR.

Veti putea primi amenzi pentru lipsa cauciucurilor de iarna si in aprilie sau mai.

Masinile vor trebui echipate cu un set de caiuciucuri de iarna daca se deplaseaza pe drumurile acoperite cu zapada, polei sau gheata. In consecinta, daca in mijlocul lunii decembrie veti circula pe un drum uscat fara anvelope de iarna nu veti risca sa primiti vreo amenda, potrivit Ordonantei 5/2011.

In ceea ce priveste perioada in care se aplica aceasta prevedere, ea incepe din data de 1 noiembrie, dar nu are o limita de timp maxima. Astfel, daca la anul vom avea partea de o primavara friguroasa si in lunile aprilie sau mai veti circula pe drumuri cu polei sau zapada puteti risca sa fiti sanctionati daca intre timp v-ati scos cauciucurile de iarna.

Cauciucurile all-season sunt bune atata timp cat au mentiunea M, M+F, MS sau M&S.

Conform RAR pot fi folosite si cauciucurile all-season, insa doar daca au mentiunea speciala de tip M, M+F,MS sau M&S".

Zonele cu ninsori vor fi supravegheate de echipe mixte, politisti si reprezentanti RAR

Conform reprezentantilor Politiei Romane in zonele in care vor fi semnalate ninsori, vor fi instalate echipaje de politie rutiera insotite de reprezentantii RAR iar la intrarea in aceste zone se vor roganiza filtre prin care se vor verifica prin sondaj cauciucurile masinilor pe langa verificarile normale efectuate asupra actelor masini si asigurarii RCA.

Amenzile le vor primi soferii, nu proprietarii

Cat priveste amenzile acestea se vor acorda indiferent daca masina respectiva a fost sau nu implicata in vreun eveniment rutier. In plus, amenda va fi data soferului si nu proprietarului deoarece soferul are obligatia de a pregati masina pentru drum.

Dupa 1 noiembrie, soferii care vor pleca la drum se vor putea informa la Ministerul Transporturilor despre starea drumurilor, in cadrul ministerului urmand a se infiinta un punct de informare.

Pe moneycenter.ro puteti verifica cele mai noi promotii care exista la anvelopele de iarna: anvelopa de iarna resapata import Germania cu certificare TUV la 148,68 lei (catalog Metro) sau anvelopa de iarna Pirelli, Snowcontrol, 195/65 R M+S 91T la 297,48 lei (catalog Selgros)


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Shopping