• Home
  • Shopping
  • Gorenje se asteapta la o crestere cu 10% a vanzarilor in acest an
Gorenje se asteapta la o crestere cu 10% a vanzarilor in acest an
6 August 2013
Importatorul si distribuitorul de produse electrocasnice Gorenje Romania, parte a grupului sloven Gorenje, mizeaza pe o crestere cu 10% a vazarilor in acest an, comparativ cu 2012, la peste 13 milioane de euro.

In Romania electrocasnicele mari reprezinta 70% din afacerile companiei, iar 35% din vanzari sunt realizate prin intermediul magazinelor specializate.

"Anul trecut vanzarile de produse Gorenje pe piata din Romania au ajuns la circa 12 milioane de euro, conform estimarilor. Pentru acest an insa, mizăm pe un avans cu 10% datorita dezvoltarii retelei de distributie si a largirii categoriilor de produse", a declarat Damir Drazetic, Director General al Gorenje Romania.

Cota de piata a companiei este cuprinsa intre 3% si 10%, in functie de categoria de produse, potrivit reprezentantilor companiei.

Un avans important este asteptata pe segmentul electrocasnicelor incorporabile, acestea fiind tot mai mult alese de catre romani datorita designului special.

In acest moment, produsele Gorenje pot fi gasite in peste 600 de magazine din Romania, atat din mediul offline, cat si din online.

"Din totalul vanzarilor Gorenje, 35% sunt realizate in retelele nationale de magazine specializate, in timp ce 25% prin intermediul magazinelor independente", a afirmat reprezentantul companiei.

Magazinele de tip cash and carry, hypermarketurile si retelele de do-it-yourself aduc, 20% din business-ul anual al Gorenje, in timp ce vanzarile online reprezinta 17%. Compania are parteneriate si cu retele specializate in vanzarea de mobilier de bucatarie, acestea reprezentand 3% din business.

Compania a lansat o campanie de extindere a garantiei, ce se desfasoara in perioada 1 iulie - 31 august 2013. Prin intermediul acestei campanii, garantia este extinsa de la doi la cinci ani, pentru cea mai mare parte a produselor Gorenje.

Gorenje are peste 60 de ani de traditie in producerea de aparatura electrocasnica, venind mereu cu solutii tehnice inovatoare in intampinarea nevoilor consumatorilor. Pe langa bunurile de larg consum, compania mai produce sisteme de incalzire precum boilere, radiatoare, sistemele solare si pompe de caldura.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Shopping