• Home
  • Shopping
  • Cum trebuie sa alegem un aparat de aer conditionat
Cum trebuie sa alegem un aparat de aer conditionat
15 August 2013
Consumul redus, puterea aparatului si nivelul de zgomot produs sunt principalii factori de care trebuie tinut cont la achizitionarea unui aparat de aer conditionat.

Un alt factor important de care trebuie tinut cont este clasa de consum a aparatului si necesarul de frig al incaperii in care acesta urmeaza sa fie amplasat, potrivit Ariston Thermo Romania, unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de profil.

"Este recomandat ca necesarul de frig al incaperii sa fie calculat de un specialist, deoarece de acesta depinde si dimensiunea aparatului de aer conditionat. Astfel, o camera ce are intre 25 si 35 de metri patrati necesita un aparat de aer conditionat intre 9.000 si 12.000 BTU/h, in timp ce o camera cu suprafata de peste 50 metri patrati are nevoie de un aparat mai puternic, de 18.000 BTU/h sau chiar 24.000 BTU/h", a declarat Catalin Draguleanu, Country Sales and Operations Manager Ariston Thermo Romania.

In ceea ce priveste clasa de consum, reprezentantul companiei recomanda alegerea aparatelor de aer conditionat din clase peste A, de tip Inverter, deoarece acestea pot avea un consum mai mic cu pana la 40% fata de cele din clasele inferioare.

Un alt aspect care trebuie luat in considerare este nivelul de zgomot produs de aparatul de aer conditionat. De aceea, este recomandata alegerea unui dispozitiv silentios, care sa produca un nivel cat mai scazut de decibeli.

O alta caracteristica a unui aparat de aer conditionat este data de capacitatea de filtrare a aerului, recomandate fiind aparatele care dispun de filtre de platina ce indeparteaza bacteriile si ciupercile, prevenind astfel principalele cauze ale alergiilor.

Cum trebuie montat aparatul de aer conditionat

De montarea aparatului de aer conditionat depinde durata de viata a produsului. Cea mai potrivita locatie o reprezinta un perete solid si neted, intr-un loc ferit de razele directe ale soarelui, la cel putin 2 metri inaltime si intr-un spatiu deschis.

Unitatea exterioara a aparatului ar trebui montata mai jos decat unitatea interioara, cu posibilitate de acces facil in cazul reparatiilor.

Sfaturi pentru intretinere

Prima recomandare in privinta intretinerii unui aparat de aer conditionat este verificarea periodica. Aceasta trebuie efectuata de o echipa de specialisti pentru a fi evitate probleme ulterioare.

"Filtrele aparatului de aer conditionat ar trebui curatate si schimbate in mod regulat, pentru a reduce riscul de alergii. Se recomanda spalarea lor cu apa si sapun si schimbarea o data la 6 luni sau chiar mai frecvent, in cazul mediilor cu un nivel ridicat de poluare", conform reprezentantilor Ariston Thermo Romania.

Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre cei mai importanti jucatori internationali in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Shopping