• Home
  • Shopping
  • Crestere usoara a vanzarilor de retail in prima luna a anului
Crestere usoara a vanzarilor de retail in prima luna a anului
7 Martie 2013
In prima luna a anului, vanzarile cu amanuntul au crescut cu 2.8% fata de acceasi luna a anului trecut, in scadere insa daca eliminam efectul cresterii preturilor.

In luna ianuarie 2013, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a scazut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 23.4%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 4.3%, conform raportului lunar emis de Institutul National de Statistica.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 2.8 %, respectiv cu 2.4%.

Ultimele luni ale anului reprezinta perioada din an in care romanii cheltuie cel mai mult, iar retailerii vin cu promotii si oferte, in special la produse de folosinta indelungata. In luna decembrie, magazinele si supermarket-urile ca Metro, Carrefour, Selgros, Cora sau Kaufland afiseaza programe prelungite pentru a profita de apetitul crescut de consum din aceasta perioada si a obtine vanzari mai mari.

In cazul comerciantilor de produse electronice si electrocasnice, acestia au lansat mai multe promotii in ultimele 2 luni ale anului, cea mai importanta fiind campania de Black Friday, preluata dupa modelul american, si care a adus vanzari record intr-o singura zi pentru comercianti ca eMag, Altex, evoMag, Domo sau Flanco.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Shopping