• Home
  • Shopping
  • Centrele comerciale vor oferi mai multa distractie clientilor
Centrele comerciale vor oferi mai multa distractie clientilor
2 Iulie 2013
Zonele de food, entertainment si spatiile pentru copii din centrelele comerciale, se vor extinde in urmatorii ani in detrimentul spatiului destinat magazinelor de fashion.

Conform estimarilor unui studiu realizat de ARGO, unul dintre cei mai mari proprietari de parcuri de retail si centre comerciale din Romania, chiriasii din zona de food si entertainment (restaurante, fast-food-uri, cafenele, jocuri indoor etc), mai putin afectati de evolutia internetului, isi vor continua extinderea in anii viitori in centrele comerciale din Romania, atat ca numar, cat si ca suprafete, piata locala pe acest segment fiind oricum inca subdezvoltata fata de potential.

Si cinematografele se vor inmulti in anii urmatori, iar amenajarea acestora va impune recalibrarea unor zone pentru a crea spatii suficient de largi pentru a oferi o experienta unica de petrecere a timpului liber.

"Mixul de chiriasi din centrele comerciale din Romania se va schimba semnificativ in urmatorii ani, zona de entertainment (mai putin influentata de era internetului, comparativ cu magazinele de fashion, de exemplu) urmand sa aiba mult mai multa greutate in mentinerea traficului centrelor comerciale", a aratat Graham Kilbane, COO Argo Real Estate Opportunities Fund (ARGO).

Zonele special amenajate pentru copii s-ar putea extinde semnificativ, la randul lor, in centrele comerciale, conform studiului ARGO. Copiii din Romania au inca la dispozitie extrem de putine variante de distractie specifica, asa incat, in afara teatrelor pentru cei mici si a parcurilor, nu raman multe optiuni; mai mult, daca vorbim de spatiile indoor, atunci optiunile devin foarte reduse, se arata in studiul ARGO.

Din ce in ce mai multi parinti sunt de parere ca internetul este util pentru toata lumea, dar viata reala si socializarea au rostul lor pentru evolutia copiiilor, asa incat acest segment de piata urmeaza sa evolueze in viitor.

Dupa entertainment, food si spatiile pentru copii, in functie de locatia fiecarui centru comercial, pe locul urmator ca potential de extindere in viitor s-ar putea afla activitatile dedicate comunitatilor locale. Comparativ cu alte state europene, activitatea ONG-urilor si voluntariatul se afla inca la cote reduse in Romania, desi trendul este unul favorabil.

"Cred ca centrele comerciale se vor implica din ce in ce mai mult in viata comunitatilor locale in mod regulat, atat prin activitati proprii, cat si in parteneriate cu alte institutii sau organizatii. In acest sens, ARGO a implementat in parcurile sale comerciale un program saptamanal de instruire gratuita a generatiei a treia in utilizarea calculatorului si a internetului si cred ca si alte centre comerciale ofera diferite oportunitati in acest sens", a precizat Graham Kilbane.

Conversia cu succes a diferitelor spatii comerciale va depinde insa de evaluarea corecta a nevoilor fiecarei arii deservite de fiecare centru comercial, de mixul de chiriasi, precum si de capacitatea de a pastra treaz interesul publicului fata de noile optiuni.

Argo Real Estate Opportunities Fund (ARGO) este unul dintre cei mai mari proprietari de parcuri de retail si centre comerciale din Europa Centrala si de Sud- Est, detinand proiecte ce totalizeaza peste 340.000 de metri patrati.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Shopping