• Home
  • Shopping
  • Ce isi doresc clientii centrelor comerciale?
Ce isi doresc clientii centrelor comerciale?
7 Februarie 2014
Majoritatea clientilor din centrele comerciale achizitioneaza alimente, si mai putin de jumatate cumpara imbracaminte si incaltaminte.

Conform unei cercetari de piata realizata in centrele comerciale detinute de ARGO (Argo Real Estate Opportunities Fund) in Romania, intre 60-87% dintre vizitatori vin in locatiile respective pentru a achizitiona produse alimentare; in plus, cei mai multi cumpara si imbracaminte si incaltaminte.

Cosmeticele si produsele de intretinere se afla pe locul al treilea in topul articolelor cumparate, cele mai mari procente in acest sens fiind inregistrate la cumparatorii din parcurile comerciale ARGO din Iasi si Sibiu.

Studiul a fost realizat de catre DTZ Echinox, la solicitarea Argo Real Estate Opportunities Fund, prin intervievarea unui esantion de 2.400 de persoane in orasele in care ARGO detine parcuri comerciale: Sibiu, Suceava, Oradea si Iasi.

Majoritatea persoanelor au vizitat parcurile comerciale cu scopul firesc de a-si face cumparaturile, dar studiul arata ca multi au avut drept obiectiv inclusiv compararea sau verificarea preturilor produselor, cele mai mari procente in acest sens fiind inregistrate in Sibiu (15.2% dintre vizitatori) si Suceava (cca 10%). Mesajele promotionale si ofertele speciale au atras in centrele comerciale aproximativ 10 procente din numarul de vizitatori.

Pana la 30% dintre vizitatori au venit in centrele comerciale pentru a se relaxa si a se bucura de facilitatile oferite pentru petrecerea timpului liber.

"Parcurile comerciale nu mai constituie demult doar o locatie in care oamenii isi fac cumparaturile, asa incat rolul centrelor in ceea ce priveste relaxarea si distractia este in mod firesc confirmat de acest studiu. De asemenea, conform cercetarii, campaniile de discounturi, concertele si targurile tematice sunt pe primele locuri in topul actiunilor pe care si le doresc vizitatorii si, daca in ansamblu aceasta concluzie nu ne surprinde, diferentele de la o regiune la alta sunt interesante", a aratat Graham Kilbane, COO ARGO.

Cercetarea de piata a mai relevat faptul ca publicul centrelor comerciale ARGO este majoritar masculin: 58.8% dintre vizitatorii din Era Shopping Park Iasi sunt barbati, iar situatia este similară in centrele ARGO din Sibiu (57.5%), Oradea (57%) si Suceava (51%).


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Shopping