• Home
  • Shopping
  • Ce fac comerciantii pentru atragerea clientilor pe perioada verii?
Ce fac comerciantii pentru atragerea clientilor pe perioada verii?
6 August 2013
In aceasta perioada se inregistreaza o scadere a vanzarilor, datorita plecarii clientilor in vacanta, singura regiune care inregistreaza crestere este Moldova, deoarece se inregistreaza o crestere a celor care se intorc in tara.

Pentru a atrage cumparatorii si a le oferi o alternativa de petrecere a timpului liber pe perioada verii, parcurile comerciale operate de ARGO in Iaşi, Oradea si Suceava, au amenajat in premiera plaje cu nisip, umbrele si sezlonguri, in special pentru copii; concursuri de golf, dar si alte activitati menite sa atraga vizitatorii si in sezonul estival.

"Parcurile comerciale din zona Moldovei ies din tiparele clasice ale scaderii vanzarilor in sezonul de vara ca urmare a plecarii locuitorilor in concedii, intrucat multi moldoveni se intorc acasa pentru a-si petrece vacanta, dupa ce o buna perioada de timp au fost la munca in diferite tari europene", a declarat Graham Kilbane, COO Argo Real Estate Opportunities Fund (ARGO). ARGO este unul dintre cei mai mari proprietari de parcuri de retail si centre comerciale din Romania.

Recensamantul din 2011 a plasat o serie de judete din Moldova in top in ceea ce priveste numarul de locuitori plecati pentru o perioada mai lunga de timp in strainatate: judetele Bacau, Neamt, Suceava si Iasi se afla pe primele locuri. Pentru comparație, numarul bucurestenilor plecati din tara pe o perioada lunga de timp este la circa jumatate fata de cel al sucevenilor, in timp ce judetul Ilfov se afla la sfarsitul clasamentului.

Datorita intoarcerii romanilor in tara, centrele comerciale din Iasi si Suceava operatre de companie, variatia vanzarilor este mai redusa in perioada de vara, in timp ce vanzarile pe segmentul de bricolaj si amenajari interioare este in crestere.

Situatia este diferita la Era Shopping Park Oradea, unde traficul de vizitatori inregistreaza un declin in iulie, iar vanzarile merg mai bine in august decat in luna anterioara, cu o revigorare generala semnificativa in luna septembrie, cand incep scolile, iar comerciantii introduc in magazine noile colectii.

O situatie similara se inregistreaza si in parcul comercial operat de ARGO in Sibiu, unde scaderile sunt insa mai mici decat la Oradea, intrucat Sibiul este o destinatie de vacanta.

Argo Real Estate Opportunities Fund (ARGO) este unul dintre cei mai mari proprietari de parcuri de retail si centre comerciale din Europa Centrala si de Sud- Est, detinand proiecte ce totalizeaza peste 340.000 mp. ARGO este un fond inchis de investitii, orientat prioritar catre piata de retail.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Shopping