• Home
  • Shopping
  • Carrefour raporteaza vanzari in crestere pentru primul trimestru din 2013
Carrefour raporteaza vanzari in crestere pentru primul trimestru din 2013
30 Aprilie 2013
Vanzarile Carrefour in Romania au crescut cu 3.6% in primul trimestru din 2013, in vreme ce vanzarile la nivel mondial au avansat cu doar 1.5%.

In Romania, Carrefour a avut vanzari de 277 milioane euro, in primul trimestru, de la 267 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut.

Eliminand impactul variatiei cursului de schimb valutar, vanzarile Carrefou pe piata locala au crescut in aceasta perioada cu 6.8%.

Carrefour opereaza in Romania 52 de supermarketuri, 5 francize si 25 de hypermarketuri, fiind si primul retailer care a deschis un hypermarket pe piata locala, in anul 2001, Carrefour Militari.

Pe parcursul anului trecut Carrefour a realizat vanzari de 1184 miliarde euro in Romania, in crestere cu aproape 5 procente fata de 2011, in special datorita numarului mai mare de magazine.

Vanzarile Carrefour la nivel mondial au avansat la 22.49 miliarde euro, iar in conditii comparabile, prin eliminarea efectelor variatiei pretului carburantilor si a cursului de schimb valutar, acestea au inregistrat o scadere usoara, de 0.1%, fata de primul trimestru din 2012.

Reducerea se datoreaza scaderii vanzarilor pe piata principala a grupului Carrefour, respectiv Franta, dar si a magazinelor din zona Euro, pe fondul masurilor de austeritate si a recesiunii in statele din sudul Europei.

Pe parcursul anului trecut grupul Carrefour a iesit de pe anumite piete in care rezultatele nu erau satisfacatoare, inclusiv din Grecia, tara puternic lovita de criza economica, care se afla in al 5-lea an de recesiune.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Shopping