• Home
  • Shopping
  • Carrefour a vandut afacerea detinuta in Columbia
Carrefour a vandut afacerea detinuta in Columbia
19 Octombrie 2012
Dupa ce a anuntat ca doreste sa vanda operatiunile de pe anumite piete pentru a se concentra pe piata europeana, grupul Carrefour a anuntat vanzarea celor 92 de magazine din Columbia.

Grupul Carrefour este cel mai important retailer la nivel european si al doilea la nivel mondial, dupa grupul american Wall-Mart. In Columbia, Carrefour detinea un numar de 72 de hypermarketuri si 20 de alte magazine, cu vanzari anuale de 1.5 miliarde euro.

Retailerul francez a vandut afacerea din Columbia grupului Cencosud din Chile pentru 2 miliarde de euro, conform BBC. Vanzarea face parte din strategia Carrefour de a retrage din anumite piete pe care opereaza. Pe langa aceasta vanzare, Carrefour a declarat deja ca renunta la operatiunile din Grecia si Singapore, datorita conditiilor dificile din aceste piete.

Pe langa aceste tranzactii, Carrefour a inchis magazine si pe piata europeana, datorita scaderii vanzarilor ca urmare a crizei economice.

Strategia Carrefour este de a se concentra pe pietele unde detine sau poate obtine o pozitie dominanta, conform unei declaratii din partea companiei.

In Romania, Carrefour a inaugurat comertul modern prin deschiderea primului hypermarket de pe piata locala in 2001. De atunci compania a continuat expansiunea prin deschiderea de hypermarketuri in marile orase din tara si lansarea conceptului de Carrefour Market, magazine de cartier de mici dimensiuni.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Shopping