Cine trebuie sa plateasca rovineta auto?

Rovinieta auto trebuie achitata de catre persoanele fizice, dar si de catre persoanele juridice, pentru toate tipurile de vehicule.

Rovinieta este necesara atunci cand se circula cu un autovehicul pe reteaua de drumuri nationale, care asigura legaturile cu capitala tarii, cu resedintele de judet, cu obiectivele de interes national, intre ele, precum si cu tarile vecine, si sunt clasificate ca: autostrazi, drumuri expres, drumuri nationale europene, drumuri nationale principale si drumuri nationale secundare.

Nu este necesara rovinieta auto atunci cand circulam pe reteaua de drumuri judetene si pe cele comunale.

Achitarea tarifului si detinerea unei roviniete valabile revine in exclusivitate utilizatorilor romani, care circula cu un autovehicul pe drumurile publice. Rovinieta trebuie achitata si de catre conducatorii auto straini, care utilizeaza reteaua nationala de drumuri, la intrarea in tara.

Rovinieta auto se achita pentru toate tipurile de vehicule inmatriculate definitiv in Romania, dar si pentru cele inmatriculate temporar sau inmatriculate in alte state.

Este considerat vehicul orice autovehicul auto inmatriculat, care are cel putin doua axe, sau un ansamblu format dintr-un autovehicul si semiremorca sau remorcile tractate de acesta.

Rovinieta