Ce se intampla cu rovinieta daca schimb numarul de inmatriculare?

In cazul schimbarii numarului de inmatriculare, rovinieta ramane valabila pana la sfarsitul perioadei pentru care a fost achitata.

Pentru aceasta, trebuie sa solicitati efectuarea modificarii in baza de date, in scris, la CNADNR S.A. Solicitarea permite ca in baza de date rovinieta auto sa figureze cu noul numar de inmatriculare.

Solicitarea poate fi depusa la orice punct de lucru a CNADNR din tara, si trebuie sa fie insotita de urmatoarele documente:

- cerere scrisa, conform formularului-tip care se gaseste pe pagina web a CNADNR

- cartea de identitate a autovehiculului in copie si original, pentru verificarea conformitatii.

Solicitarea de modificare se verifica pe loc si, daca aceasta este justificata, dupa achitarea de catre utilizator a tarifului de modificare a numarului de inmatriculare in baza de date, se efectueaza aceasta modificare.

Verifica care este pretul unei roviniete auto, in functie de perioada de valabilitate si de tipul autovehiculului.

Tariful de modificare a numarului de inmatriculare aferent rovinietei auto in baza de date este de 20 lei, fara TVA, pentru fiecare numar modificat.

Odata cu modificarea numarului de inmatriculare in baza de date, se va elibera, un document care atesta efectuarea modificarii si valabilitatea rovinietei pentru noul numar de inmatriculare.

Documentul se elibereaza in doua exemplare identice, unul va fi stampilat de catre CNADNR si va fi inmanat solicitantului, iar celalalt va fi semnat de catre solicitant si va ramane la CNADNR.

Rovinieta