Ghid Programul Prima Casa

15 Aprilie 2013
Cumpararea unei locuinte prin intermediul programului Prima Casa implica parcurgerea unor etape, similare pentru fiecare banca inscrisa in program.
30 Martie 2013
Procedura de acordare a creditelor Prima Casa este una destul de indelungata, intregul proces poate sa se intinda si pe durata a doua luni.
30 Martie 2013
Pentru un credit acordat prin programul Prima Casa, costurile nu difera foarte mult fata de cele pentru un credit ipotecar clasic.
26 Martie 2013
Clientii care doresc sa acceseze un credit prin programul guvernamental Prima Casa au nevoie de aproximativ aceleasi documente care sunt solicitate si pentru un credit ipotecar clasic de achizitie locuinta.
25 Martie 2013
Creditele acordate in cadrul programului Prima Casa sunt atractive pentru clienti si datorita avansului de care trebuie sa dispuna clientul.
20 Martie 2013
Fiind vorba de un credit acordat cu garantia statului, un credit Prima Casa presupune indeplinirea unor conditii diferite fata de celelalte tipuri de credite ipotecare.
20 Martie 2013
Programul Prima Casa a aparut ca reactie la efectele crizei economice si financiare din 2008. Bancile locale au incetat sa mai acorde credite clientilor, piata imobiliara riscand sa intre in blocaj.