Ghid Credite

16 Aprilie 2013
Pentru ca este destul de usor de accesat, fiind un credit fara garantii ipotecare, creditul de nevoi personale este si unul dintre cele mai scumpe imprumuturi oferite de institutiile de credit.
15 Aprilie 2013
Cumpararea unei locuinte prin intermediul programului Prima Casa implica parcurgerea unor etape, similare pentru fiecare banca inscrisa in program.
10 Aprilie 2013
Pentru a compara in mod corect ofertele de credite ale institutiilor financiare, trebuie sa calculam dobanda DAE pentru acelasi tip de credit, perioada de acordare si suma imprumutata.
9 Aprilie 2013
Dobanda anuala efectiva reprezinta modul prin care putem compara in mod real creditele oferite de banci.
30 Martie 2013
Procedura de acordare a creditelor Prima Casa este una destul de indelungata, intregul proces poate sa se intinda si pe durata a doua luni.
30 Martie 2013
Pentru un credit acordat prin programul Prima Casa, costurile nu difera foarte mult fata de cele pentru un credit ipotecar clasic.
26 Martie 2013
Clientii care doresc sa acceseze un credit prin programul guvernamental Prima Casa au nevoie de aproximativ aceleasi documente care sunt solicitate si pentru un credit ipotecar clasic de achizitie locuinta.
26 Martie 2013
Acest comision este aplicat clientilor care doresc sa ramburseze mai repede imprumutul luat de la o institutie financiara, sau doresc sa isi reduca rata lunara.
25 Martie 2013
Valoarea maxima care poate fi imprumutata de o persoana fizica depinde de venitul acesteia si a codebitorilor, de gradul de indatorare dar si suma maxima care poate fi acordata de banca pentru acest tip de credit.
25 Martie 2013
Creditele acordate in cadrul programului Prima Casa sunt atractive pentru clienti si datorita avansului de care trebuie sa dispuna clientul.
24 Martie 2013
Institutiile financiare ofera o gama variata de credite populatiei, care se impart in doua categorii: credite pentru care solicitantul garanteaza cu o ipoteca imobiliara sau cu o suma de bani (cash collateral), si credite negarantate.
24 Martie 2013
Creditele de nevoi personale sunt acele credite acordate de institutiile financiare populatiei pentru satisfacerea unor nevoi nenominalizate.
22 Martie 2013
Un birou de credit este o institutie care colecteaza informatii financiare despre clientii institutiilor financiare, dar si ai unor furnizori de servicii, cum ar fi telefonia mobila, utlitatile, si nu numai.