• Home
  • Economii
  • Volksbank Romania are un nou presedinte executiv
Volksbank Romania are un nou presedinte executiv
11 Iulie 2012
Noul presedinte al Volksbank Romania este incepand din aceasta luna Benoit Catel, care il inlocuieste pe Johann Lurf

Fancezul Benoit Catel are peste 20 de ani de experienta in industria bancara. In ultimul deceniu acesta a detinut diverse pozitii in cadrul bancii franceze Caisse d-Epargne, care in anul 2009 a fuzionat cu Banque Populaire, formand Grupul BPCE (Banque Populaire Caisse D-Epargne), actionar minoritar in Volksbank Romania, cu o participatie de 24,5%.

Schimbarea vine dupa ce austriecii de la Volksbank au decis sa lase un control mai mare asupra subsidiarei locale actionarilor minoritari formati din BPCE si banca germană DZ Bank. Banca germana detine de asemenea o participatie minoritara in Volksbank Romania de 24.5%.

Inainte de numirea la Volksbank Romania, Benoit Catel a condus filiala din Reunion a grupului BPCE, si a fost cel care a coordonat procesul de trecere la Euro in cadrul Caisse d-Epargne, una dintre cele mai mari banci de retail din Franta.

Volksbank Romania a avut o evolutie spectaculoasa pana in 2008, cand a reusit sa ajunga a treia banca dupa valoarea activelor din Romania. In prezent, banca a reluat activitatea de creditare care aproape incetase in ultimii ani, iar in ultimul an a relansat oferta credite de nevoi personale si credite ipotecare pentru achizitie locuinta.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii