• Home
  • Economii
  • Volksbank inverseaza trendul si creste dobanda la depozite
Volksbank inverseaza trendul si creste dobanda la depozite
12 Iunie 2012
Daca in acest an am avut parte doar de reduceri de dobanda pentru depozitele in lei si valuta, apar si primele cresteri in lupta pentru atragerea economiilor populatiei

Volksbank a majorat cu pana la 0.75% dobanda la depozite in lei si cu pana la 0.5% dobanda la depozite in euro. In cazul economiilor in moneda nationala, oferta bancii pleaca de la o dobanda de 6 procente pentru scadentele de 1 luna si 3 luni si ajunge la un maxim de 6.5% pentru acei clienti care sunt dispusi sa plaseze economiile in banca pe o perioada de 12 luni.

Pentru euro, dobanzile sunt situate intre 3.5% si 4.5% la 12 luni. Suma minima necesara pentru constituirea unui depozit la termen este de 50 lei sau 10 euro.

Cresterea dobanzilor pentru economiile in lei vine in urma cresterii dobanzilor Robor, dupa ce acestea au coborat la minimul anului in luna aprilie. Trendul a fost inversat odata cu acutizarea crizei din zona euro, pe fondul informatiilor ca Grecia ar urma sa renunte la euro. In plus, in ultimele saptamani Banca Nationala a imprumutat mai multe banci cu sume importante, semn ca in piata sau acumulat tensiuni.

La scadenta depozitelor, clientii bancii pot efectua retragerea economiilor in numerar cu un comision zero.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii