• Home
  • Economii
  • UniCredit Tiriac Bank cumpara portofoliul de retail de la RBS Bank Romania
UniCredit Tiriac Bank cumpara portofoliul de retail de la RBS Bank Romania
7 Mai 2013
UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing vor cumpara portofoliului de retail al britanicilor de la RBS Bank Romania.

In urma acestei tranzactii, UniCredit Tiriac achizitioneaza active de circa 315 milioane euro si pasive de 230 milioane euro. Tranzactia include si segmentul de tip private banking, care poarta denumirea de Royal Preferred Banking.

Angajatii RBS Bank Romania care lucrau pe zona de retail si private banking vor trece la UniCredit Tiriac Bank, dupa aprobarea tranzactiei de catre BNR si a Consiliului Concurentei.

"Grupul UniCredit a reiterat in mod constant angajamentul fata de piata din Romania, strategia UniCredit Tiriac Bank ramanand una de crestere sustenabila pe toate segmentele principale de activitate. Segmentul de Retail este important pentru banca noastra si aceasta achizitie se potriveste foarte bine strategiei noastre de dezvoltare pe termen mediu si lung, urmand sa ne mentinem abordarea de banca europeana de top pe piata romaneasca" a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank si Country Chairman al grupului UniCredit in Romania.

Toti clientii vor fi informati asupra procesului privind transferul si pasii necesari de urmat. Nu vor exista modificari in conditiile contractuale ale produselor si serviciilor oferite. Incepand cu data efectiva a transferului, clientii vor putea beneficia de oferta complexa de produse si servicii de retail a UniCredit Tiriac Bank, respectiv a UniCredit Consumer Financing, se mai precizeaza in comunicatul UniCredit Tiriac.

"Ne face placere sa anuntam astazi clientilor nostri de retail si Royal Preferred Banking aceasta vanzare. Profilul international si solida reputatie a grupului UniCredit reprezinta o solutie atractiva pentru clientii nostri care vor continua sa beneficieze de produse si servicii de inalta calitate. Ne mentinem strategia de a deveni o banca dedicata clientilor persoane juridice, oferind produse de tranzactii bancare si trezorerie competitive si inovative segmentului pe care ne concentram, companii de top internationale si locale de dimensiuni mari si clienti institutionali" a declarat Henk Paardekooper, Presedinte RBS Romania.

Unicredit Tiriac preiau circa 80.000 de clienti de retail, la care se adauga aproximativ 2.200 de clienti de la divizia Royal Preferred Banking.

Preluarea retailului RBS reprezinta prima achizitie de portofoliu realizata de catre UniCredit Tiriac Bank de la infiintarea bancii in urma cu aproape 6 ani, prin fuziunea dintre HVB Tiriac si UniCredit Romania.

Portofoliul de credite se transforma automat de la RBS Bank, in timp ce in cazul depozitelor trebuie obtinut in prealabil consimtamantul clientilor, acestia urmand sa fie contactati pentru obtinerea acordului. Valoarea tranzactiei cu RBS Bank a ramas confidentiala.

Tranzactia vine dupa ce Raiffeisen Bank a semnat in luna martie 2013 o intelegere cu Citibank pentru preluarea clientilor persoane fizice. Piata bancara incepe asadar sa se dezghete, unele banci doresc o cota de piata mai importanta, in timp ce altele, constranse de efectele crizei financiare, au decis sa paraseasca piata bancara locala.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii