• Home
  • Economii
  • Top dobanzi pentru depozitele bancare la termen in valuta
Top dobanzi pentru depozitele bancare la termen in valuta
7 Iulie 2011
Depozitele bancare in valuta continua sa ramana o modalitate preferata de investitie pentru romanii care isi pastreaza economiile in euro sau dolari.

Daca in ultimii 2 ani, pentru depozitele la termen in euro, deponentii primeau dobanzi de 6% sau 7%, acum dobanda nu mai trece de nivelul de 5%.

Cele mai mari dobanzi la depozitele in valuta se regasesc, cu precadere, la bancile mici sau cu capital grecesc, in timp ce bancile de top ofera dobanzi la limita inferioara.

Cea mai mare dobanda la economiile in euro, poate fi obtinuta prin intermediul depozitului Alpha Tax Protect de la Alpha Bank si Avans Net de la Banca Romaneasca, rata dobanzii fiind de 4.76%.

Clientul ce plaseaza o suma de 10.000 euro, la aceasta dobanda, primeste dupa 6 luni de zile o dobanda de 238 euro, dupa aplicarea impozitului de 16% perceput asupra castigului obtinut din depozite bancare, dobanda neta ramasa clientului este de 200 euro.

Economiile in dolari sunt renumerate cu dobanzi mai mici cu aproape un procent fata de cele in euro, diferenta fiind data si de diferenta de dobanda intre euro si dolari de pe pietele interbancare.

Cu toate acestea si la dolari intalnim dobanzi de peste 4%, tot la o banca greceasca, Alpha Bank cu depozitul Alpha Tax Protect unde dobanda este de 4.46%.

Economiile deponentilor sunt garantate de catre Fondul de Garantare in suma de maxim 100.000 euro per deponent.

Clientii trebuie sa fie atenti la comisionul de retragere numerar, deoarece acesta poate diminua castigul obtinut din dobanda respectiv randamentul net al investitiei intr-un depozit bancar.

Topul celor mai bune dobanzi platite de banci, pentru depozite bancare in valoare de 10.000 euro

Banca

Rata dobanzii

Perioada depozit

Alpha Bank

4.76%

24 saptamani

Banca Romaneasca

4.76%

7 luni

ATE Bank

4.50%

12 luni

Marfin Bank

4.25%

6 luni

Banca Carpatica

4.15%

6 luni

Piraeus Bank

4.10%

3 luni

Pro Credit Bank

4.10%

4 luni

Volksbank

4.00%

12 luni

Millennium Bank

4.00%

6 luni

Dintre dobanzile prezentate doar in cazul bancii Millennium Bank, clientii trebuie sa plateasca comision de retragere numerar la scadenta depozitului.

Compara oferta completa de depozite bancare in euro in functie de suma, perioada depozitului sau modalitatea de plata a dobanzii pe moneycenter.ro

In cazul economiilor in dolari, cele mai bune dobanzi oferite pentru o suma de 10.000 de dolari, le regasim la urmatoarele banci:

Banca

Rata dobanzii

Perioada depozit

Alpha Bank

4.46%

24 saptamani

Banca Romaneasca

3.57%

7 luni

Intesa San Paolo

3.50%

12 luni

Banca Carpatica

3.40%

6 luni

Piraeus Bank

3.25%

12 luni

Bank of Cyprus

3.25%

3 luni

BRD

3.15%

36 luni

ATE Bank

3.00%

12 luni

Credit Europe Bank

3.00%

9 luni

Compara oferta completa de depozite bancare in dolari

Daca v-ati hotarat sa transferati economiile in alta banca pentru o dobanda mai mare, luati in calcul si costurile aferente transferului, daca acest cost este mai mic decat valoarea castigului obtinut.

Astfel, daca urmeaza sa transferati o suma de 5.000 euro de la o banca care va ofera o dobanda de 3.5%, la alta care are o dobanda de 4%, pe o perioada de 6 luni, rezulta un castig net de 10.5 euro in plus pentru aceasta perioada. Castig care poate fi anulat de costul transferului initial, sau de eventualele comisioane percepute de banca.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii