• Home
  • Economii
  • Sistemul de economisire - creditare ar putea depasi valoarea de 3 miliarde euro
Sistemul de economisire - creditare ar putea depasi valoarea de 3 miliarde euro
22 Octombrie 2012
Potrivit unui studiu realizat de catre IRSOP pentru BCR Banca pentru Locuinte, in urmatoarele 12 luni sistemul de economisire - creditare ar putea depasi valoarea de 3 miliarde euro.

Conform acestui studiu, circa 1.1 milioane de romani sunt interesati sa devina clienti ai sistemului de economisire - creditare in urmatoarele 12 luni, cu un total al depozitelor potentiale de 1.5 miliarde euro.

Dintre acesti clienti proiectia realizabila este de 264.000 de clienti pe partea de credite, cu o suma medie necesara estimata de catre clienti de 14.237 euro pentru proiectele de imbunatatire locativa.

"Sistemul de economisire-creditare devine din ce in ce mai cunoscut in randul romanilor iar acest lucru se vede in numarul de clienti care este in crestere, de la luna la luna. Studiul IRSOP ne arata ca circa 1,1 milioane de romani sunt interesati de sistemul Bauspar si de avantajele pe care le ofera acesta. Din estimarile noastre reiese faptul ca aproape 80.000 de clienti vor accesa credite locative in urmatorul an", a declarat Dr. Carmen Schuster, Vice-Presedinte, BCR Banca Pentru Locuinte.

Peste 2.6 milioane de romani din mediul urban economisesc in mod frecvent sau ocazional, suma medie lunara economisita a crescut cu 30% in ultimul an, la 116 euro. Potrivit sondajului, 49% dintre acestia ar fi dispusi sa foloseasca sumele economisite pentru finantarea imbunatarilor locative prin sistemul de economisire - creditare.

BCR Banca pentru Locuinte a ajuns in luna septembrie la 286.000 de contracte semnate cu o valoare de 10 miliarde lei. Valoarea depozitelor se apropie de 1.1 miliarde lei, in timp ce creditele acordate au o valoare mult mai redusa de doar 27 milioane lei.

Prin BCR Banca pentru Locuinte, clientii pot accesa imediat un credit anticipat, in lei, cu destinatie locativa cu o dobanda fixa de 8% pe an, pe toata perioada pana la transformarea acestuia intr-un credit locativ (in lei), cu dobanda fixa de 5% sau 6% pe an.

Investitiile in domeniul locativ care pot fi realizate prin acest program sunt: modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea de credite pentru domeniul locativ sau constituirea avansuluipentru alte credite pentru domeniul locativ.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii