• Home
  • Economii
  • Scadere usoara a dobanzilor platite de Credit Agricole la depozite
Scadere usoara a dobanzilor platite de Credit Agricole la depozite
6 Martie 2013
Banca a decis sa plateasca de la inceputul lunii Martie o dobanda mai mica la unele depozite in euro sau dolari, in timp ce la dolari, dobanda a crescut pentru scadentele mici.

La fel ca majoritatea bancilor locale, dobanda oferita pentru depozitele la termen in lei nu mai trece de 6 procente, cea mai mare dobanda ajunge doar la 5.6%. In functie de scadenta depozitului si modalitatea de plata a dobanzii, clientii primesc dobanzi cuprinse intre 5.3% si 5.6%.

La euro, dobanzile sunt situate in prezent intre 2.6% si 3.25%, dobanzi mai mari primind clientii care accepta sa constitue un depozit la Credit Agricole pe o perioada mai mare de 1 an.

Suma minima pentru a constitui un depozit la termen este de 500 lei sau euro, si zero comision la retragerea in numerar efectuata in ziua scadentei depozitului.

In urma ajustarilor de dobanda la depozitele in dolari, aceasta este situata intre 1.5% si 2.5%, dobanda maxima este oferita la depozitul pe 2 ani.

In cazul depozitelor in lei, datorita inflatiei de peste 4 procente, dobanda platita de banca nu reuseste sa acopere cresterea preturilor, daca luam in considerare ca aceasta este impozitata cu 16 procente.

La contul de economii in lei dobanda poate ajunge la 5.3% daca aveti in cont peste 10.000 lei, sau la 2.5% la euro, indiferent de suma plasata in cont. Datorita diferentei reduse dintre dobanda la depozite si conturi de economii, poate deveni rentabila plasarea economiilor in lei sau valuta in conturi de economii pentru a beneficia de flexibilitatea acestuia.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii