• Home
  • Economii
  • Rezervele valutare au scazut cu 603 milioane euro in luna noiembrie
Rezervele valutare au scazut cu 603 milioane euro in luna noiembrie
4 Decembrie 2012
Rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei erau de 31.167 milioane euro, la data de 29 noiembrie 2012.

Fata de ultima zi a lunii octombrie din acest an rezervele sunt mai mici cu 603 milioane euro, pe fondul platilor reprezentand dobanzi si rambursare de capital la imprumutul de la Fondul Monetar International.

In cursul lunii noiembrie rezerva valutara a consemnat intrari de 3.297 milioane euro, reprezentand alimentari ale conturilor Ministerului de Finante, modificarea rezervelor minime in valuta ale institutiilor de credit, alimentarea contului Comisiei Europene si venituri din administrarea rezervelor internationale.

Tot in luna noiembrie din reverva valutara au iesit 3.900 milioane euro. Aceste iesiri au reprezentat modificari ale rezervelor minime in valuta ale institutiilor de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele.

Scaderea rezervei valutare vine in contextul rambursarii de capital si dobanda in valoare de 726 milioane euro, din imprumutul contractat de la Fondul Monetar International.

Rezerva de aur a Romaniei s-a mentinut la 103 tone, iar valorea acestei rezerve este de 4.427 milioane euro, pe fondul evolutiei preturilor internationale.

Rezervele totale ale Romaniei, valutare plus aur se ridica la 35.594 milioane euro, fata de 36.177 milioane euro la 31 octombrie 2012.

Pentru luna decembrie 2012 sunt scadente plati in valoare de 376 milioane euro, in contul datoriei publice si public garantata denominata in valuta.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii