• Home
  • Economii
  • Rezerva valutara a BNR a scazut cu 819 milioane euro
Rezerva valutara a BNR a scazut cu 819 milioane euro
1 August 2012
In luna iulie rezerva valutara de la Banca Nationala a scazut cu 819 milioane euro, de la 32.96 miliarde euro la 32.14 miliarde euro

In luna iulie, scaderea rezervei a fost cauzata de platile scadente in contul datoriei publice in valuta de 127.9 milioane euro, dar si de posibilele interventii in piata valutara pentru sustinerea cursului de schimb valutar.

Pentru luna iulie au fost inregistrate intrari de valuta in valoare de 1.3 miliarde euro, ce reprezinta modificari ale rezervelor minime obligatorii in valuta, alimentarea contului Comisiei Europene si a Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si alte venituri.

Iesirile din rezerva valutara au fost de 2.11 miliarde euro, si au fost inregistrate pentru: modificari ale rezervelor minime obligatorii in valuta ale institutiilor de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice in valuta si altele.

Rezerva de aur de la BNR a ramas la 103.7 tone de aur, valoarea acesteia fiind de 4.41 miliarde euro.

Rezervele internationala ale Romaniei, aur plus valute, au fost la sfarsitul lunii iulie 2012 de 36.55 miliarde euro, iar pentru luna august platile in contul datoriei publice si public garantate se ridica la 942.61 milioane euro, o crestere substantiala fata de luna iulie.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii