• Home
  • Economii
  • Reducerea dobanzii de catre BNR, incepe sa fie aplicata si la depozite bancare
Reducerea dobanzii de catre BNR, incepe sa fie aplicata si la depozite bancare
8 Aprilie 2012
Pentru a doua oara in acest an, Credit Europe Bank a procedat la o reducere agresiva a dobanzii platita la depozite bancare

Banca a redus dobanda platita la depozite bancare in lei cu jumatate de procent. Aceasta nu mai depaseste in varianta standard valoarea de 6 procente, cu exceptia scadentei la 2 ani, unde dobanda ajunge la 6.25%.

Clientii care doresc o dobanda mai mare, au posibilitatea de a constitui singuri depozite prin intermediul aplicatiei de internet banking a bancii. In acest caz, Credit Europe Bank plateste dobanzi la depozite in lei mai mari cu 1 procent fata de oferta din sucursalele bancare. In acest caz, cu o suma minima de doar 300 lei, dobanda poate ajunge la 6.75%.

Banca recompenseaza cu un plus de 0.5% la dobanda, clientii care au calitatea de pensionari, cei care isi incaseaza salariul prin intermediul cardului de salariu CashAvantaj sau care detin un card de credit CardAvantaj.

La euro, banca deruleaza o promotie pana la jumatatea lunii aprilie, prin care plateste pentru economiile clientilor o dobanda de pana la 4 procente.

Reactia bancherilor la reducererile succesive ale dobanzii de politica monetara a fost limitata la inceput, la institutiile financiare mari, insa in ultima luna am asistat la reduceri importante de dobanda si din partea bancilor mai mici care continuau sa afiseze dobanzi de peste 7% sau chiar 8 procente, in conditiile unei dobanzi BNR de 5.25% si a unei inflatii minime istorice, de aproape 2.5% procente.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii