• Home
  • Economii
  • RBS Bank nu mai plateste dobanzi mai mari de 5% la depozitele in lei
RBS Bank nu mai plateste dobanzi mai mari de 5% la depozitele in lei
7 Martie 2013
Banca a redus dobanda la depozitele la termen in lei, acestea nu mai trec de 5 procente, iar raportat la rata inflatiei sunt real negative.

Clientii bancii care doresc sa constitue un depozit la termen in lei primesc o dobanda de 4.75% la o luna si de 5% pentru maturitatile la 3, 6 si 12 luni. Suma minima pentru a constitui un depozit la termen in lei este de 1500 lei.

La o rata a inflatiei de aproape 5 procente, daca luam in considerare ca dobanda de 5 procente trebuie impozitata cu 16%, dobanda anuala primita este de 4.2%, clientul obtine un randament real negativ in urma plasarii economiilor la banca.

Situatia este similara la majoritatea bancilor locale, doar cateva banci mici sau cu capital grecesc mai platesc clientilor o dobanda care sa ofere un castig mai mare decat rata inflatiei.

RBS Bank a renuntat la mare parte din operatiunile de retail locale, si se concentreaza pe segmentul de corporate in Romania, ca parte a strategiei de a vinde operatiunile care nu mai sunt importante pentru banca la nivel global.

Astfel, in ultimele luni, RBS Bank a eliminat din oferta creditele de nevoi personale, dupa ce in cursul anului trecut a incetat sa mai acorde credite ipotecare populatiei.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii