• Home
  • Economii
  • Ratingul BRD - Societe Generale a fost coborat cu o treapta
Ratingul BRD - Societe Generale a fost coborat cu o treapta
26 Iunie 2012
Dupa ce a retrogradat banca mama din Franta, Moody's a retrogradat si filiala din Romania cu o treapta la Baa3, cu perspectiva negativa

In urma retrogradarii calificativului bancii franceze de la A1 la A2, cu perspectiva stabila, agentia de rating a retrogradat ratingurile a 5 subsidiare ale Societe Generale, printre care se afla si BRD.

Ratingul BRD pentru depozite bancare pe termen lung si scurt in moneda locala a fost coborat la Baa3, cu perspectiva negativa, in timp ce pentru depozitele in valuta a ramas acelasi, Baa3, cu perspectiva negativa.

Reducerea operata asupra ratingului BRD, a doua banca din Romania, reflecta deteriorarea conditiilor operationale si cresterea rapida a creditelor neperformante din portofoliul bancii.

Performantele economice ale Romaniei sau deteriorat in ultima perioada, insa agentia de rating considera ca in urmatorii ani, performanta economica se va imbunatati, dar cu rate de crestere mai mici decat inaintea crizei financiare.

BRD detine una dintre cele mai importante retele de agentii bancare, dupa o extindere agresiva pana in 2008, si ofera clientilor persoane fizice gama completa de credite, inclusiv credite Prima Casa, depozite bancare, conturi curente, carduri de credit si debit si alte servicii financiar bancare.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii