• Home
  • Economii
  • Raiffeisen Bank vrea sa vanda depozite la termen la maturitati mai mari de un an
Raiffeisen Bank vrea sa vanda depozite la termen la maturitati mai mari de un an
14 Noiembrie 2012
Banca a lansat noi depozite la termen cu maturitati de 18, 24 si 36 luni, pentru economiile populatiei in lei sau in moneda europeana.

Dobanda oferita de Raiffeisen Bank pentru depozite bancare in lei poate ajunge pana la 5.55% in cazul maturitatii depozitului la 3 ani si pana la 3.4% pentru depozitele la termen in euro.

Noile depozite pot fi constituite in oricare din agentiile bancii, fara nici un comision, clientii au nevoie doar de un act de identitate.

Odata cu lansarea noilor noile depozite, banca a operat si o reducere a dobanzilor platite pentru economiile in lei, si euro.

In cazul depozitelor la termen cu scadenta de pana la 12 luni, dobanda oferita este situata intre 4.1% si 5.25%, in functie de scadenta depozitului dar si de suma disponibila. Cea mai mare dobanda este oferita pentru scadenta la 12 luni si pentru economii mai mari de 55.000 lei.

Clientii Raiffeisen Bank care isi incaseaza salariul sau pensia printr-un cont curent deschis la Raiffeisen Bank primesc un bonus de dobanda de 0.35%, fata de varianta standard, la maturitati de 6 si 12 luni.

La euro, dobanzile pentru maturitatile cuprinse intre 1 si 12 luni sunt cuprinse intre 2% si 3.1%, in functie de scadenta si suma disponibila.

La fel ca si in cazul depozitelor in lei, banca plateste dobanzi preferentiale la depozitele in euro pe 6 si 12 luni constituite de catre persoanele fizice salariati sau pensionari care isi vireaza salariul sau pensia prin banca.

Nici contul de economii in euro nu a scapat de ajustarea dobanzii. Dobanda nu mai trece de 2 procente, pentru economii situate intre 15.000 euro si 75.000 euro, in timp ce pentru sume mai mari de 75.000 euro dobanda este de 1.75%.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii