• Home
  • Economii
  • Raiffeisen Bank scade din nou dobanda la depozitele in lei si euro
Raiffeisen Bank scade din nou dobanda la depozitele in lei si euro
2 Aprilie 2013
Banca a redus cu pana la 0.3% dobanda platita la depozitele bancare in lei si euro. La depozitele in lei, dobanda mai trece de 5 procente doar pentru scadentele lungi.

Raiffeisen Bank ofera clientilor dobanzi la depozite in lei situate intre 4% si 5.1% pentru maturitatile de pana la 1 an. Dobanda poate sa ajunga insa pana la 5.4% in cazul depozitului pe 3 ani.

Pentru economiile in euro dobanda nu mai trece de 3 procente pentru maturitati de pana la 1 an, si este situata intre 1.85% si 2.8%, in functie de scadenta depozitului si de suma disponibila. Cea mai mare dobanda la euro ajunge la 3.1%, tot pentru scadenta depozitului la 3 ani, si o suma minima de 30.000 euro.

Pensionarii si salariatii care isi vireaza veniturile prin intermediul unui cont curent deschis la Raiffeisen Bank primesc un bonus de dobanda de 0.25%, fata de oferta standard. Bonusul este valabil doar pentru depozitele cu maturitati la 6 si 12 luni.

Ca majoritatea bancilor mari, Raiffeisen Bank nu ofera clientilor facilitatea ca la scadenta depozitelor sa isi retraga economiile in numerar fara comision. Comisionul platit de clienti are valoarea de 0.5% din suma retrasa, minim 3 euro, respectiv 0.5 lei.

Dobanda oferita de banca este situata sub media pietei, cele mai mari dobanzi la depozite sunt platite in continuare de bancile mici si de cele cu capital grecesc.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii