• Home
  • Economii
  • Raiffeisen Bank preia clientii persoane fizice de la Citibank
Raiffeisen Bank preia clientii persoane fizice de la Citibank
21 Martie 2013
Citibank Romania a semnat un acord prin care isi vinde portofoliul de clienti persoane fizice catre Raiffeisen Bank. Finalizarea tranzactiei asteapta acum aprobarea de la Consiliul Concurentei.

Cel mai probabil, transferul portofoliului de clienti de la Citibank Romania la Raiffeisen Bank urmeaza sa se realizeze la sfarsitul acestui an.

In urma acestui acord Raiffeisen Bank urmeaza sa preia de la Citibank Romania un portofoliu de 100.000 de clienti, cu active de peste 90 milioane de euro si depozite bancare de 175 milioane euro, dar si toti angajatii diviziei de retail a Citibank din Romania.

"Pentru incheierea acordului a contat faptul ca modelul de afaceri al Citi pe toate segmentele de retail este similar cu al nostru, atat in ceea ce priveste calitatea serviciilor, cat si a ofertei de produse. De asemenea, calitatea portofoliului de credite a fost un factor important in decizia noastra de a incheia aceasta tranzactie. Datorita acestor similaritati cu modelul nostru de afaceri pe segmentele de clienti persoane fizice, estimez ca dupa finalizarea tranzactiei, integrarea operationala se va face in bune conditii", a declarat Steven van Groningen, Presedinte si CEO al Raiffeisen Bank Romania.

"Suntem multumiti de vanzarea cu succes a operatiunilor noastre de retail. Citi a construit o afacere solida de retail in Romania, cu un portofoliu atractiv de produse si cu o echipa dedicata excelentei in servicii. Vanzarea reprezinta cea mai buna solutie pentru clienti, angajati si actionari. Doresc sa multumesc tuturor clientilor nostri persoane fizice pentru incredere si parteneriat. Vom continua sa investim in Romania pentru deservirea clientilor nostri corporativi globali si locali, a intreprinderilor mici si mijlocii, a institutiilor financiare si a sectorului publi", a declarat Tibor Pandi, Director General al Citi Romania.

Pana la preluarea efectiva a portofoliului, clientii Citibank vor fi deserviti in continuare conform prevederilor contractuale existente, si cu reglementarile prudentiale aplicabile. Dupa preluare, Citibank si Raiffeisen Bank vor colabora pentru ca transferul conturilor clientilor sa decurga foarte bine, se arata in comunicatul transmis de Raiffeisen.

"Termenii tranzactiei sunt confidentiali si nu sunt de natura sa influenteze indicatorii celor doua grupuri financiare internationale", se mai arata in comunicat.

Raiffeisen Bank este o banca universala cu un portofoliu de doua milioane de clienti persoane fizice, circa 105.000 IMM-uri si 7.500 companii mari. La 31 decembrie 2012, Raiffeisen Bank avea 5.361 angajati, 525 de agentii in toata tara, o retea de 1.100 de ATM-uri si 11.000 de POS-uri.

Grupul austriac Raiffeisen Bank International (RBI) detine 99,49% din actiunile Raiffeisen Bank Romania. De asemenea, RBI are una dintre cele mai importante retele bancare din Europa Centrala si de Est, cu operatiuni pe 17 piete din regiune prin subsidiarele sale: banci, companii de leasing si alti furnizori de servicii financiare.

Citi este prezenta in Romania din 1996 si va continua sa deserveasca segmentul de clienti persoane juridice, printre care companii mari locale si multinationale, companii mici si mijlocii, institutii financiare si entitati din sectorul public.

Tranzactia nu este una surprinzatoare in conditiile in care inca de anul trecut a fost anuntata iesirea Citibank de pe unele piete de retail, inclusiv Romania. Citibank isi restransese semnificativ operatiunile de retail in ultimii ani, banca oferea clientilor persoane fizice produse cum ar fi cardul de credit, creditul de nevoi personale in lei sau depozite bancare.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii