• Home
  • Economii
  • Raiffeisen Bank nu mai plateste dobanzi peste 3% la euro
Raiffeisen Bank nu mai plateste dobanzi peste 3% la euro
14 Mai 2013
Banca a redus dobanda la depozitele in euro pentru persoane fizice cu pana la un sfert de procent, aceasta pleaca de la un minim de 1.6 procente.

Raiffeisen Bank, una dintre bancile care in mod traditional nu ofera dobanzi ridicate la depozite bancare, a decis sa reduca dobanda la depozitele in euro cu pana la 0.25%.

In functie de maturitatea depozitului si de suma disponibila, clientii bancii pot obtine dobanzi situate intre 1.6% si 2.9%. Cea mai mica dobanda este oferita la depozitul pe o luna clientilor care dispun de economii in euro de pana la 5000 euro, in timp ce dobanda maxima este valabila pentru depozitele constituite pe 3 ani, de clientii care au economii mai mari de 30.000 euro.

Clientii bancii care isi vireaza salariul sau pensia prin intermediul unui cont curent deschis la Raiffeisen Bank primesc un bonus la dobanda de un sfert de procent, pentru depozitele la 6 si 12 luni.

Dobanda la euro a avut in ultimul an o evolutie descrescatoare, care s-a accentuat in ultimele luni, odata cu reducerea dobanzilor de catre banci, chiar si de catre cele cu capital grecesc. In prezent dobanda medie nu mai trece de 3 procente decat in cazul maturitatilor la 6 si 12 luni.

Pentru retragerea in numerar a economiilor din depozite la ghiseele Raiffeisen Bank, platiti un comision de 0.5%, minim 3 euro, indiferent de momentul retragerii.

Raiffeisen a redus dobanda si pentru contul de economii in euro, dobanzile fiind situate intre 1.25% si 1.75%, in functie de suma aflata in cont. Pentru contul de economii in euro clientii platesc un comision de administrare de 2 euro, sau 1 euro daca soldul este mai mare de 2000 euro.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii