• Home
  • Economii
  • Raiffeisen Bank a redus dobanda la depozite cu pana la 0.3%
Raiffeisen Bank a redus dobanda la depozite cu pana la 0.3%
15 Iulie 2013
Banca nu mai ofera clientilor dobanzi mai mari de 5 procente pentru economiile in lei, cea mai mare dobanda ajunge la 4.9%.

In functie de scadenta depozitului la termen si de suma economisita, dobanda la lei este situata intre 3.4% si 4.9%. O dobanda mai mare cu 0.25% este oferita clientilor bancii care isi vireaza salariul sau pensia intr-un cont curent deschis la Raiffeisen Bank, doar pentru maturitatile la 6 si 12 luni.

La euro, dobanda pleaca de la 1.4% si ajunge pana la un maxim de 2.55%, in cazul depozitului la termen cu scadenta la 3 ani.

Pentru cei care economisesc in dolari, banca ofera dobanzi cuprinse intre 1% si 2%, in functie de scadenta si de suma disponibila.

Vezi si oferta completa de dobanzi la depozite bancare.

De la inceputul anului, dobanzile oferite de catre bancile locale au inregistrat o evolutie descendenta, iar in cazul depozitelor la 3 luni, cea mai utilizata forma de economisire, dobanda media a coborat in acest an sub pragul de 5 procente. La scadentele pe 6 luni, respectiv 12 luni, dobanda ramane peste acest prag, 5.12% pe an, respectiv, 5.33% pe an, conform datelor centralizate de catre moneycenter.ro.

La euro, dobanda medie oferita de bancile locale nu mai trece de 3 procente nici in cazul maturitatii la 1 an, aceasta se situeaza la 2.99%.

Raportat la aceste dobanzi medii, dobanzile oferite populatiei de catre Raiffeisen Bank sunt in continuare mai mici, cu pana la jumatate de procent.

Cei care economisesc prin intermediul depozitelor la termen deschise la Raiffeisen Bank trebuie sa plateasca si un comision de retragere numerar, in valoare de 0.5% din suma retrasa in numerar, indiferent de momentul retragerii.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii