• Home
  • Economii
  • Profitul BRD a scazut dramatic in prima jumatate a anului
Profitul BRD a scazut dramatic in prima jumatate a anului
30 Iulie 2012
In prima jumatate a anului 2012 profitul net obtinut de BRD a scazut la 39.4 milioane lei, inscadere de 7 ori fata de valoarea de 281.59 milioane lei in semestrul 1 din 2011

Volumul creditelor a crescut intr-un ritm superior mediei sistemului bancar (+ 5% pentru BRD vs +1.7% pentru sistemul bancar, in comparatie cu sfarsitul lunii decembrie 2011). Volumul total al creditelor brute acordate clientilor este de 35,2 miliarde RON, mai mare cu 4% in comparatie cu 31 decembrie 2011 si cu 5% fata de 30 iunie 2011.

Principalii factori care au determinat aceasta crestere in perioada primului semestru au fost campania promotionala de credite nevoi personale - Expresso si productia de credite acordate in cadrul programului Prima Casa, conform comunicatului BRD.

Banca a raportat o crestere semnificativa a volumului de depozite bancare, acestea au crescut cu 9% fata de 31 decembrie 2011 si cu 13% mai mare fata de 30 iunie 2011, valoarea acestora a ajuns la finalul primului semestru la 32.9 miliarde lei.

Venitul net banca al BRD a scazut cu 6% pe fondul scaderii marjei nete de dobanda pe fondul concurentei din piata bancara care a dus la reducerea dobanzilor, in timp ce veniturile din comisioane nu au suferit modificari importante.

Scaderea profitului a fost generata de costul ridicat al riscului, care a ajuns la 714 milioane lei, determinat de scaderea valorii garantiilor creditelor neperformante.

BRD este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii