Pretul aurului este in cadere libera
16 Aprilie 2013
In ultimele zile aurul a pierdut peste 10 procente, si a coborat pentru prima data dupa mai multi ani sub pragul de 1400 dolari pe uncie.

Dupa ce a fost aproape de a depasi valoarea de 2000 dolari pe uncie, dolarul s-a tranzactionat in ultimele luni in jurul valorii de 1500 - 1600 dolari pe uncie. Pe moneycenter.ro puteti urmari cotatiile aurului online, raportat la dolar sau euro.

Scaderea a inceput de vineri seara pe piatele internationale, dupa zvonurile cu privire la o posibila vanzare de aur din rezerva Ciprului, tara care tocmai a primit un ajutor de la Uniunea Europeana pentru a nu intra in faliment.

Vanzarea ar permite Ciprului sa acopere o parte din pierderile sectorului bancar, mai ales ca ultimele rapoarte indica un necesar suplimentar de finantare de 6 miliarde euro, care trebuie acoperit de catre Cipru, cel mai probabil tot din depozitele bancare constituite la bancile cipriote.

In plus, datele despre economia Chinei de luni au fost mai proaste decat se asteptau analistii, ceea ce a determinat o noua scadere a cotatiilor la aur, cursul coborand pana aproape de 1300 dolari pe uncie.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii