• Home
  • Economii
  • Piraeus Bank este interesata sa achizitioneze ATE Bank
Piraeus Bank este interesata sa achizitioneze ATE Bank
17 Iulie 2012
Cele doua banci grecesti sunt prezente si pe piata locala, iar achizitia ar consolida pozitia detinuta de Piraeus Bank

Grupul bancar Piraeus Bank a confirmat luni ca este interesata de achizitia bancii ATE Bank detinuta de catre statul grec, ceea ce ar duce la o consolidare a sistemului bancar grec, care se lupta de cativa ani cu o criza a datoriilor, a transmis Reuters.

Presa din Grecia a relatat ca ATE Bank, o banca fondata in anul 1929 pentru sprijinirea sectorului agricol din Grecia, ar putea fi impartita in doua entitati, iar activele sanatoase sa fie vandute bancilor Eurobank si Bancii Nationale a Greciei.

Potrivit unor surse, Comisia Europeana ar fi cerut ca unele banci elene sa fie lichidate, printre acestea fiind si banca de stat ATE Bank.

Cele mai importante 4 banci grecesti au primit in acest an o injectie de capital in valoare de 18 miliarde de euro, ca urmare a pierderilor uriase suferite din cauza obligatiunilor grecesti detinute.

Bancile grecesti au o prezenta importanta pe piata locala, in urma unei expansiuni puternice pana la inceputul crizei financiare. Lipsa finantarilor de la bancile mama au fortat filialele din Romania ale bancilor grecesti sa ofere dobanzi la depozite superioare mediei pietei, pentru atragerea economiilor romanilor in lei, euro sau dolari.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii