• Home
  • Economii
  • Pierderi de 547 milioane lei pentru BCR la 6 luni
Pierderi de 547 milioane lei pentru BCR la 6 luni
31 Iulie 2012
In primele 6 luni din 2012, BCR a inregistrat pierderi de 547 milioane lei, pierderea trimestriala a inregistrat insa o scadere fata de trimestrul precedent

Cea mai mare banca din Romania dupa valoarea activelor, BCR a inregistrat in trimestrul al doilea din 2012 o pierdere de 240.6 milioane lei, pe fondul reducerii veniturilor din dobanzi si a inregistrarii unor cheltuieli cu provizioanele ridicate.

Venitul net din dobanzi a scazut de la 750 milioane lei in trimestrul I, la 678.5 milioane lei in ultimul trimestru, pe fondul reducerii reducerii marjei de dobanda si a cererii scazute pentru credite de nevoi personale, dar si concurentei ridicate din piata.

Venitul net din comisioane a crescut la 161.4 milioane lei, de la 155.6 milioane lei in primul trimestru, pe fondul cresterii costului pentru conturi curente la persoane fizice.

Tranzactiile din piata valutara au ajutat banca sa obtina o crestere de 17.2% a veniturilor din tranzactionare, la 144 milioane lei.

Un impact semnificativ asupra profitului bancii vine din partea de cheltuiala neta cu provizioanele de risc pentru credite, care in ultimul trimestru sau ridicat la 826.6 milioane lei, in scadere totusi fata de primul trimestru cu 11.5%.

Cota de piata a BCR pentru creditarea generala s-a mentinut la peste 21% la sfarsitul lunii iunie 2012, in timp ce cota de piata pentru credite imobiliare in euro a crescut la aproximativ 30% (crestere cu 1.0 procent de la inceputul anului).

Volumul de depozite bancare s-a mentinut aproape constant comparativ cu anul precedent, fiind sustinut in special de sectorul retail.

Cererea de credite a consumatorilor a ramas modesta iar tendintele pietei sunt in general orientate catre refinantarea creditelor mai vechi si catre imprumuturile acordate prin programul Prima Casa 4, a declarat banca.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii