• Home
  • Economii
  • O noua banca reduce dobanda la lei si o creste pe cea la euro
O noua banca reduce dobanda la lei si o creste pe cea la euro
8 Februarie 2012
Garanti Bank se inscrie in tendinta pietei bancare din ultimele luni, aceea de a scadea dobanda la lei si de a atrage economiile in euro cu dobanzi marite

Dupa scaderea dobanzii de politica monetara si a dobanzilor interbancare Robor, era de asteptat ca tot mai multe institutii financiare sa modifice dobanda remunerata la economiile in lei.

Garanti Bank a redus dobanda la lei cu pana la 0.45 procente, foarte aproape de scaderea inregistrata de catre dobanda de referinta BNR, de 0.5% de la inceputul anului, in timp ce pentru a contracara oferta bancilor concurente, plateste dobanzi la depozite in euro mai mari cu 0.2 procente.

Pentru depozite bancare in lei, oferta bancii este situata intre o dobanda de 6.3% si 6.5%. Clientii care au calitatea de pensionari sau isi vireaza salariul pe baza unei conventii incheiate cu Garanti, primesc in plus o dobanda de 0.5 procente. De aceleasi conditii preferentiale beneficiaza si cei care isi constitui singuri depozitele prin internet banking.

La euro, dobanda este situata intre 3.2% si 3.45%, in functie de perioada de constituire a depozitului. Conditii preferentiale sunt oferite aceleiasi categorii de clientii si la economiile in euro, cu deosebirea ca plusul de dobanda este la jumatate, de 0.25 procente.

Suma minima de care aveti nevoie pentru un depozit bancar in euro este de 200 euro, iar la scadenta banca nu retine comisioane de retragere numerar.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii