• Home
  • Economii
  • Noua bancnota de 5 euro a intrat in circulatie
Noua bancnota de 5 euro a intrat in circulatie
7 Mai 2013
Noua bancnota de 5 euro este prima din noua serie denumita Europa, si a intrat in circulatie la inceputul lunii mai in tarile din zona euro.

Bancnota de 5 euro include elemente noi de siguranta, iar filigranul si holograma prezinta un portret al Europei, personaj din mitologia greaca ce da numele noii serii de bancnote.

Liniile de mici dimensiuni imprimate in relief de-a lungul marginii drepte si al celei stangi a bancnotei faciliteaza identificarea mai usoara a bancnotei, mai ales de catre persoanele cu deficiente de vedere.

Un alt element de siguranta il reprezinta un numar verde smarald care atrage atentia si isi schimba culoarea, creand un efect luminos care se deplaseaza in sus si in jos. Culoarea se modifica din verde smarald in albastru inchis.

Toate aceste elemente noi de siguranta pot fi verificate cu usurinta prin atingerea, privirea si inclinarea bancnotei. Noile elemente de siguranta urmeaza sa fie implementate la toate bancotele in euro, urmatoarea bancnota modificata fiind cea de 10 euro.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii