• Home
  • Economii
  • Marfin Bank preia depozitele clientilor de la Bank of Cyprus
Marfin Bank preia depozitele clientilor de la Bank of Cyprus
25 Aprilie 2013
Activele si pasivele de la sucursala Bank of Cyprus din Roamnia au fost transferate catre Marfin Bank Romania SA, banca romaneasca cu capital strain, supusa reglementarii si supravegherii exercitate de catre Banca Nationala a Romaniei, potrivit unui decret al Bancii Centrale din Cipru.

Banca Centrala a Republicii Cipru a hotarat solutionarea situatiei sucursalei din Romania a Bank of Cyprus, entitate aflata in proces de restructurare, prin transferarea unor parti din activele si pasivele acesteia catre Marfin Bank Romania, se arata in comunicatul BNR.

In contrapartida acestor depozite asumate de Marfin Bank Romania SA, Bank of Cyprus a transferat lichiditati substantiale, precum si un portofoliu de credite bancare, cu garantii solide, acordate persoanelor fizice si IMM-urilor.

Depozitele transferate de la sucursala din Romania a Bank of Cyprus catre Marfin Bank Romania SA intra, prin aceasta operatiune, sub prevederile legislatiei romanesti, fara a fi afectate de masurile aplicate de autoritatile din Cipru.

Garantare depozitelor din Romania asigură, conform normelor Uniunii Europene si legislatiei nationale, protejarea acestora in limita plafonului de 100.000 euro.

Clientii transferati ai sucursalei Bank of Cyprus din Romania vor putea derula operatiuni bancare prin prezentarea la unitatile Marfin Bank Romania SA.

Sucursala Bank of Cyprus din Romania, va desfasura in continuare operatiuni ce vizeaza, in principal, administrarea portofoliului de credite ramas in gestiunea sa, care au ca sursa de finantare linii de credit de la banca-mama din Cipru.

Capitalul Marfin Bank Romania SA urmeaza sa fie majorat de catre banca-mama a acesteia din Cipru, fapt ce contribuie la consolidarea suplimentara a bancii romanesti cu capital strain.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii