• Home
  • Economii
  • ING Bank taie jumatate de procent din dobanda la depozite
ING Bank taie jumatate de procent din dobanda la depozite
21 Mai 2013
Reducerea de dobanda a fost aplicata doar pentru depozitele oferite populatiei in euro, dobanda la lei a ramas neschimbata.

In cazul economiilor in euro cea mai mare dobanda la depozite este de 2.5%, si este disponibila clientilor care aleg depozitul cu maturitate de 12 luni. Pentru celelalte maturitati dobanda este de 2% la 6 luni, in timp ce dobanda anuala pentru depozitul la o luna este de 1.85%.

Pentru economiile clientilor in lei banca plateste o dobanda de 4.2% la depozitul cu scadenta la 0 luna si de 5 procente pentru depozitele la 6 si 12 luni.

Dobanda medie la depozitele in lei nu mai trece de 5.7%, conform statisticilor moneycenter.ro, in timp ce la euro, doar pentru depozitele la 6 si 12 luni, dobanda este mai mare de 3 procente.

Suma minima pentru constituirea unui depozit la termen este de 1000 lei sau 1000 euro. Retragerile in numerar a economiilor, indiferent daca aceste retrageri sunt efectuate la scadenta, dupa sau inaintea acesteia, sunt taxate de ING Bank cu un comision de 0.5% din suma retrasa.

Banca ofera prin intermediul unui depozit pe o perioada de 4 luni, o dobanda anuala de 6 procente la lei, clientilor care economisesc prin intermediul contului de economii de la ING Bank. Oferta este valabila doar pentru sumele noi din contul de economii, iar depozitul nu poate fi prelungit dupa prima scadenta.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii