• Home
  • Economii
  • Inflatia anuala se mentine sub pragul de 2 procente
Inflatia anuala se mentine sub pragul de 2 procente
12 Decembrie 2013
Preturile de consum au inregistrat o crestere usoara, de 0.01%, fata de luna anterioara, in principal datorita ieftinirii produselor alimentare.

Rata anuala a inflatiei s-a mentinut si in luna noiembrie sub prgul de 2 procente, respectiv 1.83%, potrivit comunicatului de la Institutul National de Statistica.

In luna noiembrie 2013, preturile la marfurile alimentare au scazut cu 0.2%, fata de luna octombrie, in timp ce preturile marfurilor nealimentare si tarifele serviciilor au crescut cu 0.1%.

La alimente, cea mai mare scadere a fost inregistrata pentru categoria fructe si conserve din fructe, aproape 4 procente.

Banca Nationala a Romaniei a revizuit in luna noiembrie prognoza de inflatie pentru acest an, de la 3.1% la 1.8%, iar cea pentru anul urmator a coborat la 3 procente, de la 3.1%, in estimarea precedenta.

Inflatia anuala a inregistrat o scadere puternica in acest an, si reprezinta o veste buna pentru romanii care si-au depus economiile la banci. Daca la inceputul anului, majoritatea dobanzilor la depozite bancare ofereau un castig sub rata inflatiei, in prezent, chiar si dupa scaderea dobanzilor operate de banci la lei, dobanda neta este peste rata inflatiei.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii