• Home
  • Economii
  • Inflatia anuala coboara la un nou minim istoric
Inflatia anuala coboara la un nou minim istoric
11 Mai 2012
Rata anuala a inflatiei a ajuns sub pragul de 2 procente, fata de luna aprilie a anului 2011 inflatia a fost de doar 1.8 procente

Comparativ cu luna martie a acestui an preturile de consum au crescut doar cu 0.07%, in timp ce in acest an rata medie a inflatiei a fost de 0.4%

Inflatia care a ajuns la minime istorice, sub tinta de inflatie a BNR pentru acest an, a permis reducerea dobanzii de referinta cu 1 procent din luna noiembrie 2011, care a fost urmata apoi de reducerea dobanzi la depozite in lei, de catre institutiile financiare.

Recent insa, Banca Nationala a anuntat ca se asteapta ca in a doua jumatate a acestui an inflatia sa urce totusi pana la un nivel de 3 procente. Un factor care va influenta preturile in perioada urmatoare il reprezinta cresterea inregistrata de cursul de schimb valutar leu/euro, cu 2.47% de la inceputul anului, pana la un nou maxim istoric.

In ultimul an cel mai mult sau scumpit serviciile, cu 6.03%, in timp ce alimentele au ajutat inflatia sa ajunga la acest minim istoric, deoarece sau ieftinit cu 1,94%.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii