• Home
  • Economii
  • Inflatia anuala coboara la 2.4%, cel mai mic nivel istoric
Inflatia anuala coboara la 2.4%, cel mai mic nivel istoric
10 Aprilie 2012
In luna martie 2012 preturile de consum au crescut cu 0.42% fata de luna februarie a acestui an, iar rata anuala a inflatiei a ajuns la 2.4%

Cel mai mult s-au scumpit preturile la produsele alimentare, care au crescut cu 0.6%, urmate de produsele nealimentare, unde cresterea a fost de 0.3% fata de luna precedenta, in vreme ce serviciile au fost mai scumpe cu 0.2%.

Pe categorii de produse, o crestere semnificativa a fost inregistrata la oua, acestea s-au scumpit cu peste 27%, legumele cu aproape 9 procente si combustibilii care au fost mai scumpi cu 3 procente. Au fost inregistrate si scaderi de preturi la medicamente si energie termica.

Vezi oferta bancilor de dobanzi la depozite in lei

Rata inflatiei anuale continua astfel seria de scaderi, in februarie era consemnata o inflatie de 2.59%, iar in ultima luna aceasta a mai scazut cu 0.19% pana la 2.4%. Prognoza de inflatie a BNR pentru acest an, se incadereaza in intervalul 3% - 3.2%.

Pentru cei care au economii in moneda nationala, este de asteptat ca bancherii sa reduca in continuare rata dobanzi la depozite in lei, trend stabilit de la inceputul anului.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii