• Home
  • Economii
  • Filiala din Romania a Bank of Cyprus inchisa pentru o saptamana
Filiala din Romania a Bank of Cyprus inchisa pentru o saptamana
1 Aprilie 2013
Bank of Cyprus Romania, este sucursala din Romania a bancii cipriote cu acelasi nume. Banca locala si-a suspendat activitatea timp de o saptamana pana la finalizarea preluarii acesteia.

Banca din Cipru a anuntat astazi ca suspenda incepand din 1 Aprilie activitatea operationala a bancii din Romania, potrivit deciziei Bancii Centrale a Republicii Cipru, pentru a fi identificata o solutie de vanzare a acesteia, in urma evenimentelor din ultimele saptamani cu privire la sistemul bancar din Cipru.

Decizia a fost notificata catre Banca Nationala a Romaniei. Clientii bancii au posibilitatea sa foloseasca bancomatele bancii pentru retragerea de numerar.

Bank of Cyprus detine aproximativ 0.7% activele totale ale sectorului bancar romanesc, si deoarece este o sucursala a unei banci Europene, garantarea depozitelor bancare constituite de clienti la Bank of Cyprus este asigurata de catre autoritatile din Cipru.

In urmatoarele zile urmeaza sa se decida daca exista cumparatori pentru sucursala locala a bancii cipriote. O eventuala preluare a filialei din Romania aduce depozitele bancare ale romanilor la Bank of Cyprus sub incidenta Fondului de Garantare din Romania.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii