• Home
  • Economii
  • Femeile prefera sa economiseasca pe termen lung
Femeile prefera sa economiseasca pe termen lung
8 Martie 2012
Daca produsele clasice de economisire sunt utilizate mai ales de catre barbati, femeile recupereaza in cazul produselor de economisire si investitii pe termen lung

Astfel, conform statisticilor BCR, aproape 50000 femei au investit in fondurile mutuale administrate de catre Erste Asset Management, aproximativ 1 miliard lei. De asemenea femeile reprezinta majoritatea clientilor care incheie contracte de economisire si creditare.

Studiul BCR, mai releva ca barbatii economisesc mai mult decat femeile, in medie cu 17%, in depozite bancare si conturi de economii. Pana la varsta de 40 de ani, barbatii economisesc semnificativ mai mult decat femeile, in medie cu 23%, pentru ca dupa aceasta varsta, diferenta se reduce semnificativ.

Femeile care investesc in fonduri de investitii sunt prudente si orientate catre stabilitate, acestea aleg in mare parte fonduri cu grad scazut de risc.

Pentru anul 2012 peste 30% dintre femei si-au declarat intentia de a economisi in 2012, fata de peste 43% dintre barbati, ceea ce reflecta un decalaj de venituri intre femei si barbati, conform unui studiu IRES.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii