• Home
  • Economii
  • Europa mai are nevoie de 10 ani pentru a iesi din criza
Europa mai are nevoie de 10 ani pentru a iesi din criza
18 Aprilie 2013
Criza datoriilor din Europa este departe de a se fi incheiat, iar rezolvarea acestora ar putea sa necesite un timp mai indelungat.

Europa ar putea avea nevoie de pana la 10 ani pentru a depasi criza datoriilor, iar o solutie pe termen lung va veni doar dupa ce politicienii vor renunta sa se mai bazeze pe Banca Centrala Europeana (BCE) si vor implementa reforme structurale, a declarat presedintele Bundesbank (Banca Centrala a Germaniei), Jens Weidmann.

Daca germanii sunt mai sceptici, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso a declarat recent ca cea mai dificila parte din criza datoriilor de pe batranul continent a luat sfarsit.

Criza zonei europene a fost declansata odata cu dezvaluirea Greciei ca nivelul datoriei publice este mult mai mare decat cel indicat initial, urmata de acordarea unui ajutor financiar ca tara sa nu intre in faliment. Pe rand apoi au cerut ajutor financiar Irlanda, care a suferit de pe urma prabusirii pietei imobiliare, Portugalia si in ultima luna Cipru.

Tensiunile din zona euro sau mai redus odata cu scaderea dobanzilor la care se imprumuta doua dintre tarile cele mai indatorate, Spania si Italia.

Cu toate acestea, economia europeana continua sa fie in recesiune, ceea ce a permis ca dobanzile Euribor sa coboare la minime istorice pe parcursul anului trecut, spre bucuria romanilor care sau imprumutat in euro.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii