Economisirea isi mentine ritmul de crestere
27 Iunie 2012
Daca in luna aprilie depozitele bancare au avansat cu 0.9%, in luna mai acestea au accelerat putin, cresterea a fost de 1 procent, fata de luna aprilie 2012

Cresterea a fost sustinuta de depozite bancare constituite in valuta, care au avansat cu 3% fata de luna aprilie. Avansul poate fi explicat si pe seama deprecierii monedei nationale in fata principalelor valute in care sunt constituite depozite.

Depozitele in valuta erau de 65.291 milioane lei, iar cele in moneda nationala erau de 128.112 milioane lei.

Fata de anul precedent, cresterea soldului depozitelor totale este de 11.8%, valoarea acestora fiind de 193.403 milioane lei. Soldul depozitelor constituite de populatie si agenti economici este in continuare mai mic fata de volumul de credite acordate de institutiile financiare.

In privinta economisirii, tendinta este in continuare in favoarea monedei nationale, acestea au consemnat o crestere de 13.6% in ultimul an, fata de 8.3% in cazul celor in valuta.

Cea mai mica crestere a soldului de depozite din ultimul an este raportata in cadrul depozitelor in valuta constituite de catre agentii economici, cu 4.5%, in timp ce pe primul loc se afla economiile populatiei in lei care au avansat cu 14.7%.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii