• Home
  • Economii
  • Economisirea in valuta creste mai repede decat cea in moneda nationala
Economisirea in valuta creste mai repede decat cea in moneda nationala
26 Aprilie 2012
In ultima luna, economiile din sistemul bancar in valuta au avansat cu 1.2%, peste cresterea inregistrata de cele in lei, care au crescut doar cu 0.3%

Cu dobanzi la depozite bancare in lei, care se apropie de cele platite la economiile in valuta, cresterea economisirii in lei a inceput sa incetineasca, dupa ce in ultimul an acestea au avansat cu 15.3%, cu mult peste cresterea modesta de doar 2.3% inregistrata la depozitele in valuta.

Pe parcursul ultimului an singura componenta care a inregistrat scaderi, este reprezentata de depozitele in valuta ale firmelor care au scazut cu 5.5%. In schimb, depozitele in lei ale firmelor au avut cea mai mare crestere de 16.5%, fata de luna martie a anului trecut.

Cu o crestere de 0.6% inregistrata in ultima luna, soldul la depozite a ajuns la 189 miliarde lei. Diferenta dintre soldul neguvernamental la depozite si credite, s-a redus usor anul trecut, datorita cresterii mai rapide a depozitelor, care au avansat cu 10.7%, in timp ce creditul a avansat cu 10%.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii