• Home
  • Economii
  • Economisirea creste mai repede decat creditarea
Economisirea creste mai repede decat creditarea
25 Mai 2012
In ultima luna economiile populatiei si ale firmelor au avansat cu 0.9%, iar pe parcursul altimului an cresterea a ajuns la 12%

Chiar daca economisim mai mult, soldul depozitelor este mai mic cu peste 30.000 milioane lei fata de soldul imprumuturilor acordate de banci. Depozitele rezidentilor au ajuns in luna aprilie la 191.559 milioane lei, in crestere cu 12% fata de anul trecut, avans sustinut de economiile in valuta care au crescut de doua ori mai repede decat cele in lei.

De fapt, de la inceputul anului dobanda la depozite bancare in lei a continuat sa scada, in timp ce la valuta a crescut, diferenta de dobanda dintre economiile in lei si euro este acum mai mica de 2 procente.

Cu toate acestea depozitele rezidentilor in lei sunt duble fata de cele in valuta. Depozitele in lei insumeaza 128.168 milioane lei, in timp ce la valuta soldul este de 63.390 milioane lei.

Pe parcursul ultimului an, depozitele in lei au avansat cu 15.9%, sustinute de cresterea economiilor populatiei si ale firmelor care au avansat cu 15.4%, respectiv 16.6%. In ultimul an singura scadere a fost inregistrata la capitolul economii ale firmelor in valuta, care s-au micsorat cu 1.8%.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii