Economisirea a scazut in luna august
25 Septembrie 2012
Atat populatia dar si firmele au ales sa reduca in luna august, valoarea depozitelor bancare detinute la bancile din Romania

Soldul de depozite a coborat in luna august 2012 la 193.722 miliarde lei, in scadere cu jumatate de procent fata de luna iulie a acestui an.

In ultimul an, cresterea soldului la depozite a urcat cu 8.8%, o crestere cu peste 3 procente mai mare decat cea inregistrata de creditele acordate de banci in aceeasi perioada.

In luna august, dobanda la depozite la termen in lei sau euro nu a inregistrat modificari semnificative, dupa scaderile la economiile in lei de la inceputul anului.

Populatia avea in luna august depozite in lei in valoare de 74.992 miliarde lei, in scadere cu 0.8% fata de luna iulie, dar in crestere cu 10.6% fata de luna august a anului trecut. In cazul economiilor in valuta ale populatiei existente in banci, acestea au scazut cu 1.4%, iar cresterea din ultimul an s-a temperat la 11.8%.

Firmele aveau depozite la banci in lei de 50.965 miliarde lei, in scadere cu 0.3%, in timp ce la valuta a fost inregistrata o crestere de 1.7% la 23.189 miliarde lei.

In continuare existe o diferenta foarte mare intre valoarea depozitelor din banci si soldul de credite acordate de acestea populatiei si firmelor, de aproape 35 miliarde lei.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii