• Home
  • Economii
  • Economiile din sistemul bancar au scazut in luna octombrie
Economiile din sistemul bancar au scazut in luna octombrie
24 Noiembrie 2011
Conform datelor publicate de BNR, soldul depozitelor constituite de populatie sau companii, au scazut cu 0.8% fata de luna septembrie 2011

Fata de aceeasi luna a anului trecut, soldul total al depozitelor a crescut cu 6.3%, pe baza cresterii de 13.1%, inregistrate de economiile in lei, constituite de populatie si de companii. In schimb, depozitele in valuta au inregistrat o scadere de 4.9% in ultimul an, pana la nivelul de 60.296 milioane lei.

La finalul lunii octombrie, soldul depozitelor era de 179.645 milioane lei, in scadere cu 0.8% fata de luna precedenta. Singura componenta care a inregistrat o crestere au fost depozitele bancare in lei constituite de populatie, care au economisit mai mult cu 0.9%, dar nu a reusit sa contracareze scaderea inregistrata in conturile companiilor de 1.5%, soldul depozitelor in lei s-a contractat cu 0.1%.

In acelasi timp, componenta in valuta s-a contractat cu 1.9%, in special pe fondul deprecierii leului in fata euro. Cotatiile valutare ale monedei nationale, au fost pe o traiectorie de depreciere, incepand cu luna septembrie.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Economii